29 מרץ, 2014

נהיגה ראשונה: סיאט לאון CUPRA


סיאט משיקה לראשונה את הלאון קופרה עם שני הספקי מנוע ובדרך מבקשת למתג ולרענן את הדגם. יצאנו לבדוק אם יש הבדל בין שתי הגרסאות ואם הצליחה במיתוג המחודש.
זהו, זה נגמר. המכונית הקוצבת האטה את קצב המכוניות על המסלול וכולנו הורדנו את הרגל מהגז ואפסנו את האדרנלין שהתפזר בחלל התא. בפיטס פותח לי את דלת הלאון קופרה גברבר מקורזל ממארגני האירוע שללא היסוס שואל: "נו, איך היה?". הטעימה הייתה נחמדה, אבל מתי אפשר לחזור למנה עיקרית?, השבתי. הוא הביט סביב, שאג דבר מה בספרדית לעבר ילדון אחר ואמר: "הלחץ כאן ירד במעט ואין מישהו שעומד בתור, אז אם אתה רוצה אתה יכול להישאר לסיבוב נוסף. לא הייתי צריך יותר מזה ועם סגירת הדלת אני בטוח שגילחתי לו במעט את קצה האף.
התכנון המקורי של סיאט היה לספק לכל עיתונאי 3 הקפות על מסלול 'כסטלאו' שמצפון לברצלונה. בפועל, אני לפחות הצלחתי "לגנוב" עוד 12 הקפות ולהתנסות בכל שלוש הגרסאות שנכחו במקום. הייתי ממשיך עוד לו יכולתי, אבל עיתונאים נוספים הגיעו והלחץ לתחלופה בפיטס החל להצטבר. אז במקום להצטרף מחדש לתור החלטתי לצאת מחוץ לאספלט הסטרילי של המסלול, ולחוש במעט את דרכיה הפתלתלות של ספרד. היות ובמרחק נגיעה נמצא 'מונסראט' (Montserrat) רכס הרים עם אחד מכבישי הנהיגה המהנים ביותר בהם נהגתי, היעד נקבע ללא היסוס.
את ההר הגבוה ביותר באזור כבשתי עם שתי גרסאות 280 כ"ס. האחת אוטומטית רובוטית כפולת מצמד בתצורת 3 דלתות ושנייה ידנית בתצורת 5 דלתות. זו אגב הפעם הראשונה בה סיאט מציעה את הלאון בשתי תצורות מרכב וזו גם הפעם הראשונה בה סיאט מציעה את הלאון קופרה בשתי רמות הספק: 265 ו-280 כ"ס. לטענת קברניטי סיאט הסיבה ליצור שתי גרסאות הספק הינה שוקי היעד המכתיבים תנאים שונים מבחינת תשתית, דלק ומזג האוויר. הגרסה "החלשה" יותר אמנם נכחה בהשקה, אך לא ניתן היה להוציאה מתחומי המסלול. חבל, שכן דווקא זו הגרסה הרלוונטית עבור השוק הישראלי.
מה שונה ומה דומה?
היות וזה המצב, ננצל את ההזדמנות כבר כעת ונעמוד על המשותף ועל ההבדלים בין הגרסאות. נתחיל במשותף. בשתי הגרסאות שוכן מנוע טורבו-בנזין עם ארבעה צילינדרים בנפח 2.0 ליטר המפיק מומנט זהה (של 35.6 קג"מ) מאותה נקודת התחלה (1,750 סל"ד). בשתי הגרסאות הכוח מועבר לגלגלים הקדמיים דרך תיבה ידנית או דרך תיבה אוטומטית רובוטית כפולת מצמד בעלות 6 מהירויות כל אחת. לשתיהן דיפרנציאל קדמי ננעל הידראולית (עם שליטה אלקטרונית) שיכול להעביר עד 100% מהכוח לאחד מהגלגלים הקדמיים ובלמי ברמבו בעלי 4 בוכנות בקוטר 17 אינץ'. לשתיהן מתלים מתכווננים עם 3 תוכניות כיול, היגוי בעל יחס העברה משתנה (שדורש פחות סיבובים במהירות איטית), ומערכת יניקה עם שסתום ששולט על רמת הרעש בהתאם למצב המצערת.
מכאן כבר הבנתם שההבדלים בין הגרסאות אינם גדולים ומלבד ההספק מסתכמים בשיאי סל"ד שונים עבור ההספק והמומנט (6,600 ו-5,300 סל"ד עבור גרסת ה-265 לעומת 6,200 ו-5,600 סל"ד בגרסה החזקה יותר), מוט מייצב אחורי עבה יותר במ"מ אחד בגרסת ה-280 כ"ס וחישוקי 19 אינץ' כסטנדרט לעומת 18 אינץ'. הביצועים כמובן דומים למדי: תאוצה מ-0-100 קמ"ש בגרסת ה-265 כ"ס אורכת 6 שניות עם תיבה ידנית או 5.9 שניות עם תיבה אוטומטית רובוטית, כאשר גרסת ה-280 כ"ס תעשה זאת ב-5.9 שניות כך או כך. בשתי הגרסאות המהירות המרבית מוגבלת אלקטרונית ל-250 קמ"ש.
מבחינת אבזור ומראה, לגרסת ה-280 כ"ס בתי מראות בצבע גוף (לעומת צבע שחור), ספויילר גג שונה וכיתוב '280' על הישבן. בתא הנוסעים לגרסה החזקה יותר מושבי באקט כסטנדרט ורצועת בד כסוף התפורה לחיפוי הדלתות.
 
לינאריות
רמיסת דוושת התאוצה והלאון קופרה משוגרת לפנים ללא היסוס או שיהוק. מרשים! אני חושב לעצמי, שכן לאון קופרה הקודמת התקשתה לאלף את עדר הסוסים בתנאי קיצון, כמו למשל כשכולם נקראו לדגל בכביש רטוב. או אז הבקרות התחילו לרצד והמכונית טולטלה משוועת למעט אחיזה. כאן בלאון קופרה החדשה הבקרות מרוסנות ולינאריות בהרבה ומקנות יציאה מהירה ואחידה מהמקום. ניסיון לכבות את הבקרות יגלה עד כמה אנחנו זקוקים לאלקטרוניקה בשביל לזכות לאותה פעולה אחידה, במיוחד כאשר לפנינו עדר סוסים גדול המבקש להשתחרר רק דרך שני גלגלים ועוד מאלה הקדמיים.
הלינאריות היא גם שם המשחק בפעולת המנוע המייצר דחף מרשים בכל נקודה על הסל"ד, אך ללא דרמות או כוח מתפרץ המאיים לסדר מחדש את חוליות הגב. הבדלי הכוח בין שתי גרסאות ההספק אינו דרמטי ומה שעל המסלול נצפה רק כשהמהירות עלתה, כנראה שלא יורגש בתנאים שפויים בחיי היום-יום. כרגיל, שילוב תיבת ששת ההילוכים כפולת המצמד עם מנוע ה-2.0 ליטר טורבו-בנזין של קונצרן פולקסווגן מתגלה כצמד מנצח המסוגל להזיז את הרכב בתנאי פקק ללא נענועים מיותרים ולהעיף את המכונית ככל שחולפים ההילוכים. גם התיבה הידנית מתפקדת כראוי עם חלוקה טובה בין ההילוכים ופעולתה נעימה, אם כי המעבר בין הילוך שלישי לרביעי הרגיש לי מעט ארוך מדי.
על המסלול וגם מחוצה לו הלאון קופרה הרגישה מאוד הדוקה, ניטראלית וללא זוויות גלגול. הצמיגים השמנים בעלי הפרופיל הדקיק (235/35/19) גם סיפקו אחיזה לא פחות ממדהימה כשיחד עם מערכת בקרת יציבות ליבראלית אפשרה משחק מסוים בקשקושי זנב. בקרת היציבות עובדת כל כך טוב ובנגיעות קטנות ועדינות שהיא גורמת לך לתהות אם היא בכלל התערבה. כיבוי המערכת על המסלול יגלה מיד שהיא נוכחת כל הזמן, מונעת את תת-ההיגוי הבא מלהתרחש.
 
חדה ולופתת
הגה הלאון מאוד מדויק, מהיר, בעל משקל נכון, אבל חסר תקשורת. לא משנה באיזו מהירות או באיזה זווית, מידע של ממש בזמן אמת לא מתקבל. התוצאה של יחידת כוח ושלדה מאוד מרשימות, אחיזה גבוהה והגה מדויק אך חסר תחושה. התוצאה היא מכונית מאוד מהירה, בעלת יכולת גבוהה אך מלהיבה פחות ממתחרותיה כגון גולף GTI או רנו מגאן RS.
סיאט לאון קופרה-הדור היוצא
על המסלול גרסאות הלאון השונות הציגו חוסר אחידות בכל הקשור לבלימה עם מכוניות בעלות כושר בלימה מעולה ואחרות עם דוושה עצית הממאנות לעצור. מחוץ למסלול עם שתי גרסאות שונות הציגו השתיים בלימה אחידה נשכנית וללא דעיכה.
במפתיע סיבוב מחוץ למסלול על כבישים מהירים עירוניים, שחלקם תקינים וחלקם שבורים, יגלה כי הלאון קופרה היא גם מכונית נוחה. לקופרה 3 תוכניות לכיול מתלים ('נוחות', 'ספורט' ו'קופרה') אך ההבדלים אינם גדולים בין שלושת המצבים. ההבדל מורגש בעיקר במהירות עירונית כאשר במצב 'נוחות' המכונית סופגת טוב יותר את המהמורות הקטנות. ככל שעולה המהירות ההבדלים בין המצבים מטשטשים. באופן מפתיע גם במצב 'קופרה' הקיצוני ביותר, מספקת המכונית נוחות נסיעה טובה, כך שעולה התהייה מדוע יש שלושה מצבים ולא שניים. אגב, גם מבחינה דינאמית ההבדלים בין המצבים קטנים.
זהות חדשה
לסיאט כמותג יש בעיית זהות קלה בפורטפוליו של פולקסווגן, אך הלאון (וגם האיביזה) בגרסת הקופרה מאוד מוגדרת: יותר כוח, יותר ביצועים, יותר אבזור בפחות כסף ביחס למקבילות בקונצרן. עם לאון קופרה החדשה מנסים בסיאט לחדד במעט את הזהות הזו. לא רק כוח, ביצועים ואבזור בפחות כסף, אלא גם אלגנטיות. "בעבר לאון קופרה הייתה רק מנוע." אמר אנטוניו ואלדיווסו (Valdivieso), ראש מחלקת תקשורת מוצר בסיאט, "לאון קופרה החדשה פותחה כדי להיות מכונית מירוץ ליום-יום. מכונית ביצועים ואלגנטיות יחדיו."ואכן נראה שסיאט הצליחה במשימתה. לאון קופרה החדשה היא מכונית חזקה, מהירה, דינאמית ו... נוחה.
מכונית שתוכל ביום-יום לנייד את המשפחה ואחרי שנפטרת מהם לספק את הבמה הנכונה כדי לתת דרור ליצר. ככזו גם הצליל הבוקע ממערכת הפליטה שלה רועם, אך במידה, כזה המבקש שלא להרגיז יותר מדי את מחבקי העצים. זה גם מסביר את המינימליזם השולט בחלל תא הנוסעים. יש ידית הילוכים מעוצבת עם לוגו קופרה לצידה, יש הגה שמנמן עם תפירה כסופה ולוגו תואם, יש מושבי באקט מצוינים בגרסת ה-280 כ"ס ויש דוושות מצפות כרום, אך מלבד פרטים אלה אין כל אזכור אחר בתא הנוסעים להיותה גרסת קופרה. כאילו בסיאט ביקשו להצניע את העובדה כי בכל זאת מדובר במכונית רושפת האש החזקה ביותר שסיאט ייצרה מעולם.
אלינו תגיע לאון קופרה עם מנוע 265 כ"ס בשילוב תיבה ידנית או אוטומטית רובוטית. המחיר טרם נקבע סופית, אך יבואנית סיאט מסרה כי המחיר ינוע סביב 220,000-210,000 שקלים. עם תג מחיר שכזה מדובר במחיר זול משמעותית מהמתחרות בארץ ובהן מגאן RS, פולקסווגן גולף GTI ושירוקו R.

סיאט בתערוכת ז'נבה 2014

מאת: SEAT Blog | סיקור: אתר Seat media-center

על פי נתונים רשמיים:כ700,000 מבקרים וכ-10,000 עיתונאים פוקדים
את תערוכת הרכב בז'נבה-מספרים אלו הופכים את התערוכה לאחת מתערוכות הרכב הגדולות באירופה.
מה מסתתר מאחורי הדוכנים והמתחמים המרהיבים?
-אלו אותם המכוניות שנועדו לתפוס את תשומת הלב של כל אחד ואחת מהמבקרים.
מאות אנשי צוות בנו ועיצבו אזור של כל אחד מהמותגים המציגים בתערוכה,
אם להיות מדוייקים-את מתחם סיאט המשתרע על שטח של 1,000 מטרים רבועים
בנו למעלה מ-300 אנשי צוות וכ-10 חברות אספקה ממדינות שונות לקחו חלק בהכנת המתחם.
במהלך התערוכה הוצגו לראווה 12 כלי רכב בינהם סיאט לאון קופרה החדשה וסיאט MII בגרסת MANGO

על התערוכה עמלו למעלה מ-50 שעות של חזרות והכנות בין היתר: רקדנים,אנשי צוות טכניים והרכבה,
הגברה,ומסכים שכללו גם הופעות,
בימים ובשעות שקדמו לפתיחת התערוכה -מתחם סיאט ידע פעילות רבה בין השאר אנשי מקצוע
שהיו צריכים לתת מענה על איך לבלוט בתערוכה כאשר יש יותר מ-65 מסיבות עיתונאים ביום אחד,עם למעלה מ-150 דגמים חדשים שמוצגים בתערוכה,
-חודשים של עבודה קשה במהירות מסחררת-ואז ביום שלישי 4 במרץ בשעה 10:20 מאות עיתונאים נוהרים אל המתחם,
אחת הרקדניות חושפת את הסיאט MII החדש של מנגו,
ואז מגיע תורה של הגרסא החזקה והאימתנית של הליאון CUPRA לגנוב את ההצגה-עם מופע שנמשך רבע שעה.
לאחר יומיים בהם התערוכה הייתה פתוחה לעיתונאים בלבד-המופע המוטורי של ז'נבה פותח
את שעריו לציבור הרחב מכל העולם.

תמונות נוספות:
 
 
 
 
 
 
 


 

סיאט טולדו דיזל בישראל

מאת: ניר בן טובים | מערכת וואלה רכב


 
22 ק"מ לליטר: סיאט טולדו דיזל בישראל
סיאט טולדו TDI מפיקה 90 כ"ס ומחוברת לתיבת הילוכים רובוטית. צריכת הדלק תעמוד על כ-22 ק"מ לליטר. המחירים, החל מ-130 אלף שקלים.
 
לצד גרסאות הבנזין הקיימות, סיאט טולדו, תת המשפחתית העממית מספרד, מתעדכנת בימים אלה עם מהדורת טורבו-דיזל TDI חדשה, שתחל להמכר החל מהשבועות הקרובים, שעה שהמשלוחים הראשונים יגיעו במהלך חודש אפריל. היבואנית לישראל צ'מפיון מוטורס מקווה כי גרסה זו תנגוס בנתח משמעותי מפלח לוגמות הסולר בארץ, ותקרא תגר על מכוניות כגון רנו פלואנס DCi.
לטולדו מנוע 1.6 ל' TDI בעל תפוקה מרבית של 90 כ"ס ב-4,200 סל"ד ו-24.5 קג"מ המושגים בטווח של 1,550 סל"ד. חיבור המנוע לתיבת הילוכים רובוטית DSG עם 7 הילוכים, מניב האצה ל-100 קמ"ש ב-12 שניות ומהירות מרבית של 184 קמ"ש. נסיעה בערים מעמידה את צריכת הדלק 17 ק"מ לליטר, בעוד נסיעה בינעירונית תחזיר כ-26 ק"מ לליטר. בממוצע, לוגמת הטולדו דיזל כ-22 ק"מ לליטר (יצרן).
הטולדו ממשיכה לשמור על רף שימושיות גבוה גם בדור החדש. היא מתהדרת במידות מרווחות בקבוצה זו, כשאורכה הכללי הוא 4.482 מ', רוחבה 1.76 מ', גובהה 1.46 ובסיס הגלגלים 2.60 מ'. מנקודות החוזק הבולטות שלה נפח תא המטען, שכן זה מציע 550 ל' ועד 1,490 ל' בקיפול המושבים בשורה השנייה.
תא הנוסעים מציע בקרות סטנדרטיות כגון מערכת שמע עם 4 רמקולים, גלגל הגה בציפוי עור, כניסת AUX, בקרת אקלים דיגיטלית, בקרת שיוט, מראות צד מתקפלות, ובצד הבטיחותי 6 כריות אוויר ו-5 כוכבים במסגרת מבחני הריסוק האירופיים.
 
מחירה של הטולדו TDI בישראל יעמוד על 130 אלף שקלים ברמת אבזור אחת.
גל מזור, מנהל חטיבת סיאט ישראל: "השקת הטולדו בגרסת דיזל חשובה עבור מותג סיאט בישראל בשל גודלו של סגמנט המשפחתיות בישראל. אנו מאמינים בפוטנציאל הדגם לאור החוסר הקיים בשוק לרכבי דיזל אוטומטיים במחיר אטרקטיבי בשל פערי המיסוי הקיימים על דגמים אלו. מחיר ההשקה האטרקטיבי המוצע כרגע הובטח על ידי היצרן לחודשים הקרובים.
 
 
 
 

סיאט LEON FR 1.8- מבחן דרכים

מאת: ענת דניאל | מתוך הבלוג "מלכת הכביש"

סיאט לאון FR 1.8 TSI
שששש... אל תספרו לאף אחד, אבל יש זן אחר של מכוניות. משפחתיות, קטנות, ממש קטנות, מנהלים ורכבי ספורט, מכוניות שיכולות לענות לכם על כל הצרכים: בטיחות, חיסכון בדלק, אמינות, ומה אתם יודעים, בנוסף לכל זה תוכלו ליהנות גם מ"ביצועים".
עכשיו, כשאני אומרת "ביצועים" זה לאו דווקא כלי רכב שיקנה לכם כרטיס כניסה למירוץ הפורמולה הבא. אלא מדובר ברכב ליום יום, שינעים את הזמן שלכם בכבישים (גם בפקקים), שיאיץ טוב יותר, שישמע טוב יותר, ושייתן לכם את הזכות והאפשרות לעקוף בעת הצורך מבלי להסתכן (אני לא מעודדת עקיפות ונהיגה פראית, אבל מנועי 1.6/1.4 ללא מגדשי הטורבו פשוט מרגישים פחות טובים ומהנים).
אז על אילו מכוניות אני מדברת אתם שואלים? "אירופאיות" חברים, אירופאיות. עם מנועי טורבו קטנים/בינוניים, מנועים חסכוניים וחזקים כאחד. במבחן הזה נעסוק בספרדייה לוהטת שהפכה לגרמנייה שווה - סיאט לאון.



מראה ספורטיבי מושלם-וחבילת אבזור נאה

אין הרבה מכוניות שגורמות לי להתרגש, והריגוש שאני מדברת עליו לא מסתכם בכוחות הסוס, אלא במשהו מורכב יותר. זו חבילה שלמה: מהמראה הראשוני, הכניסה לרכב, ההתנעה, הצלילים, וכמובן, ההאצה, אחיזה, בלמים ועוד ועוד. אתם יכולים לנהוג במותגים יוקרתיים ומפוארים יותר ולא להרגיש את ההרגשה הזו, (ועזבו שנייה את פרארי ומזראטי, זו ליגה אחרת). חיבור מוצלח, אחד לאחד בין נהג למכונה. חיבור כמו שהיה לי לסיאט לאון 1.8 טורבו FR.
יחד איתה באותה שורה אני יכולה לציין את האלפא ג'ולייטה תלתן, ופולקסוואגן שירוקו (וגם אופל אסטרה ברלינה, משפחתית כבדה שלא הייתה כזו מרגשת או מהנה, אבל מבחינת כוח שווה ללאון). שוב, לאו דווקא "סופר קארס" מפלצתיות, אלא קטגוריה ספורטיבית "רגועה" שיכולה אפילו להיחשב משפחתית בעיני נהגים מסוימים. מכוניות יפות עם מרכז כובד שניכר לעין, מתלים נוקשים במידה הנכונה, צמיגים אוחזים ומנוע שעונה על כל הצרכים.

מה השתנה בסיאט לאון החדשה ולמה היא מזכירה לכם קצת את האיביזה? היא קלה יותר ב90 ק"ג, קצרה יותר בחמישה ס"מ, והצמיגים שלה רחבים יותר. כל אלה לטובת ביצועים טובים, חיסכון בדלק ופרקטיות בעיר.

ביצועים:
על פי המפרט, ללאון יש 180 סוסים, מנוע 1800 סמ"ק עם מומנט של 25.5 קג"מ כבר מ1250 ועד 5000 סל"ד. המהירות המרבית היא 225 קמ"ש, תאוצה מ0 ל100 ב7.1 שניות. מערכת הזנת דלק -TSI בהזרקה ישירה.

ראויה לציון היא מערכת "נהיגה דינאמית" שמאפשרת לנהג "לשחק" עם הגדרות מצב הנהיגה: לבחור בין הגה "ספורטיבי" או "נורמלי", ביצועים "חסכוניים"/"נורמליים"/"ספורטיביים" ובין מצב צריכת דלק "חסכוני"/"רגיל".

 
אני אישית השתגעתי עם הגה ספורטיבי כבר בתחילת נסיעת המבחן וזה לא היה חכם, אז המלצתי לחברים - קחו אוויר, תלמדו קצת את הרכב וההגה במיוחד, התקדמו לאט לאט. 
כתבתי שהוא אוחז? כתבתי, ציינתי שהמנוע חזק מספיק כדי להגשים לכם את רוב השאיפות? הנה עכשיו אני אומרת. אבל מה שבעיקר הפליא אותי, הם הבלמים. הבלמים בלאון (4 בלמי דיסק, קדמיים מאווררים), עושים את התפקיד שלהם במינימום לחיצה על הדוושה, מינימום תחושה בנהיגה, ומקסימום עצירה. (תודה לאל).רוצים לשמוע דברים פחות טובים? אין הרבה, אבל אחד מהם טמוע בתיבת ההילוכים DSG האוטומטית עם 7 הילוכים - אם תהיו במצב אוטומט ההילוכים ימשכו עד להילוך האחרון כבר ב70-80 קמ"ש. אני לא חושבת שזה רע, כי זה לא פוגם בנהיגה או בחוויה. העובדה שכל הזמן נשמר סל"ד נמוך טוב למנוע ומצוין לצריכת הדלק.
אם אתם רוצים "למשוך" קצת את ההילוכים ולמצות אותם פשוט עברו לתיבה הידנית.

דבר נוסף שהרגשתי בתחילת נסיעת המבחן, ו"נעלם" לי ככל שעברו השעות בחברת הלאון, התרחש בשלב התאוצה, בכל יציאה מ0 קמ"ש הייתה מן השהייה של מאית שנייה ואז הרכב עף קדימה, עד רגע זה אני לא יודעת להגיד בוודאות אם זה היה רק בתחילת כל נסיעה, אם אני לחצתי אולי יותר מדי את הדוושה (אחרי הכל אני רגילה לנהיגה בפיג'ו הפרטית שלי). ביום השני כבר לא הרגשתי את זה בכלל. 
מרווח, מקום
על אף שהלאון איבדה כמה סנטימטרים, היא עדיין מיועדת ושימושית מאד למשפחה, עם מספיק מרווח ליושבים בתא הנהג ובמושב הנוסעים - שלושה ילדים יחלקו מקום בשלווה. לנוסעים מבוגרים מאחור יהיה גם מספיק מרווח לרגליים. ובתא מטען, הרבה מקום לקניות, ציוד, מזוודות.

דרגת האבזור בלאון שבחנתי היא FR, הכוללת בין היתר פנסי לד קדמיים ואחוריים, חישוקי R18 וצמיג 225/40.
גג פנורמי, בקרת שיוט, מחשב דרך, חיישן אורות וגשם, תאורה פנימית שמקבלת את פניכם בחושך וגם מאירה ביציאה מהרכב. מראות צד מתחממות, בקרת אקלים עם פתחי אוורור במושב הנוסעים, מערכת שמע מקורית +8 רמקולים (!) עם מסך מגע, שליטה מההגה, דיבורית בלוטוס, AUX, USB, וכניסת דיסקים. והנעילה המרכזית כוללת נעילה של תא המטען ומכסה מיכל הדלק. 



פנסי לד קדמיים ואחוריים
 


הגג הפנוראמי של סיאט הפך למצרך חובה בקרב לקוחותיה של סיאט

 

בטיחותמלבד מערכות הבטיחות הסטנדרטיות (E.S.P, A.B.S), מערכות יציבות וסיוע בבלימה - T.S.C, B.A.S. מערכת ניטור לחץ אוויר בגלגלים, כולל נורת התראה, מערכת לסיוע בזינוק בעליה, שמונה כריות אוויר לדרגת אבזור FR, ושש כריות אוויר בדרגת סטייל (+ ניתוק כרית אוויר קדמית ימנית) ועיגוני איזופיקס.

צריכת דלק - 12 קילומטר לליטר, בנסיעה משולבת עירוני ובינעירוני, ולא מקלה על דוושת הגז. סחטיין.
למי כן? אז אם אתם משפחה, זוג או יחידים, מעריכים את המותג, מכירים ומוקירים מנועי טורבו ואין לכם נקודות על עבירות תעבורה, זה הרכב בשבילכם.
1.8 ליטר "גדול עליכם", גם מנוע 1.4 יספק לכם נהיגה מהנה וחסכונית.

למי לא? ....
מחיר - 159,400 ש"ח

תיהנו..


28 מרץ, 2014

סיאט איביזה FR 1.2 - מבחן דרכים

מאת: ענת דניאל | מתוך הבלוג "מלכת הכביש"

שתי איביזה FR בבקשה
מודה, התאכזבתי לגלות שמוסרים לי סיאט איביזה FR 1.2TSI, ולא איביזה 1.4TSI FR, "לא משווקים אותן יותר" סוכן המכירות מנפץ לי במשפט את נהרות הפנטזיה של כל יום האתמול, "יש את הקופרה בחוץ, את יכולה להציץ". אוי תודה, באמת, הרבה זמן לא יצאו לי העיניים. 


FR 1.2 TSI

 
הפעם בחנתי סיאט איביזה FR עם מנוע 1.2TSI בנפח 105 כ"ס ולא 150 סמ"ק כפי שייחלתי. הגיר אוטומט DSG עם שבעה הילוכים, תאוצה של 9.8 שניות מ0-100 קמ"ש ומומנט של 17.5/1550-4100 (סל"ד/מומנט), החלומות להשתולל בשבת נגוזו.
יצאתי לדרך מאיילון, לכביש 1, כביש 6, עד שנחתתי בכביש 31 לכיוון המנחת בערד. גיר הDSG כרגיל דוהר להילוך הכי גבוה, אין מנוס מלהשתלט עליו ולהעביר לmanual. אני לוחצת על דוושת הגז ומזכירה לעצמי שמדובר במנוע קטנטן עם 105 כ"ס, ובסך הכל האיביזה הזו מתמסרת יופי יחסית ליכולות שלה (על הנייר, המהירות המרבית היא 190 קמ"ש, במציאות פחות). 
זה כמו שתצאו עם בחורה יפה, אפילו אם תשימו לב ל"פאקים" שלה אתם תשלימו איתם כי היא עושה לכם את זה, ומה זה לעומת כמה חסרונות קטנים. אותו הדבר עם האיביזה FR -המהירות המוגבלת (יחסית, כן?), רעשי הדרך (דליפת הרוח מהחלונות מזכירה דהירה על סקייטבורד), והפשטות שלה מתגמדים מול המראה החיצוני, הנוחות, הזריזות, והתנהגות הכביש.
חצי משפט על איכות החומרים הנמוכה בתא הנהג - הכל מרגיש בסיסי  - מינימום לחצנים, גלגל הגה נקי, ריפודים כהים ופשוטים - כל כולה משדרת "עזבו אתכם מהתעסקויות, התרכזו בנסיעה ובדרך". מה כן יש? מערכת שמע MP3, ארבעה רמקולים, בקרת אקלים, בקרת שיוט, חיישן אורות, ושקע AUX בלבד.
 
שמחה ומרוצה הגעתי למינחת בערד, מלבדי בילו שם צעירים שחיסלו צמיגי סובארו DL עם משיכות הנד ברקס אכזריות, זוג חברים שנהגו ברוגע בפולקסוואגן גולף ומשאית שהסתובבה לה.
העברתי לגיר הידני וניסיתי למצות את הכוח שלה בישורת, בדקתי גם את היציבות שלה בסיבובים (נוט טו מיי סלף - לקחת קורס נהיגה ספורטיבית בהזדמנות הראשונה), רדפתי אחרי ההוא עם הסובארו, ברחתי מהמשאית ועזבתי את המקום. 
בשורה התחתונה, אהבתי אותה, היא "יושבת" עלי בול, נוחה, מתמסרת, וספורטיבית במידה. אחת הסיבות שאני ממליצה על הFR בחום, זו העובדה שהיכולות שלה ישאירו אתכם גם מסופקים והכי חשוב - בחיים. היא זריזה, אבל לא פסיכית, התגובות שלה מהנות אך מתונות - זוגיות מושלמת.

 
צריכת דלק - מצב רוח שטות - 6.4 קילומטר לליטר
                      מצב רוח רגוע - 11 ק"מ לליטר

 
בטיחות - 4 כריות אוויר (אפשרות לניתוק כרית ימנית), מערכת זינוק בעליה, ניטור לחץ אוויר בגלגלים ועוד, חמישה כוכבי ריסוק
בהמשך לבטיחות - ראות - השמשה האחורית גבוהה וצרה, אז פתחו חלונות, מתחו צוואר והתקינו חיישני רוורס.


מחיר - 2013 - 116,900 ₪ חדש, 2012 - 86,100 ₪ (יד2).
 
מתחרות - פולקסוואגן פולו 1.2TSI (אותם ביצועים ב-4000 ש"ח פחות, וגם הרבה יותר איכותית ואלגנטית).

למי כן: לצעירים בלבד, אוהבי הגה וקצת פוזה, שעשו הרבה כסף בעבודה מועדפת ונעזרו בהורים.
למי לא: להיות בעלים של FR כשאתם 
מעל גיל 35 זה קצת "בעייתי" ואינפנטילי, על אחת כמה וכמה עם הצבעים הזוהרים שמאפיינים את הדגם הזה. פשוט התקדמו לפולקסוואגן, או טוב יותר - לאודי.



 

סיאט LEON ST

 
מאת: שלומי פרידמן | אתר אוטו
לאחר שחשפה את הלאון החדשה בקיץ שעבר ואת גרסת ה-3 דלתות בתחילת השנה, מציגה סיאט את המשפחתית הקומפקטית שלה גם במרכב סטיישן, בדמותה של הלאון ST.

כיאה לסטיישן, סיאט לאון ST מציעה פרקטיות עדיפה מגרסת ההאצ'בק, עם תא מטען בנפח של 587 ליטרים (לעומת 380 ליטרים ב-5 דלתות), שצומח עד ל-1470 ליטרים בעת קיפול הספסל האחורי. הקיבולת העדיפה מתקבלת בין היתר גם הודות לצמיחה באורך הכללי, שעומד בגרסה זו על 454 ס"מ (בהשוואה ל-426 ס"מ בהאצ'בק). עם זאת, לפי היצרנית הספרדית, משקלה של ה-ST בגרסת הבסיס הוא 1,233 ק"ג - גבוה רק ב-45 ק"ג מאחותה מחומשת הדלתות. 
  
 
כמקובל היום בתחום, הלאון סטיישן מצוידת במגוון מערכות עזר לשיפור הבטיחות האקטיבית, כדוגמת בקרת שיוט אדפטיבית (ACC), מערכת למניעת סטייה מנתיב ומערכת לזיהוי עייפות אצל הנהג ועוד. היא צפויה להצטייד באותן רמות גימור כמו שאר דגמי הלאון, כשגרסת ה-FR הספורטיבית, תציע גם אפשרות להיגוי פרוגרסיבי ואת מערכת ה-DCC לבחירת מצבי נהיגה (ספורט, נוחות וחסכון).
 
היצע המנועים המוכר מקונצרן פולקסווגן יכלול מגוון מנועי דיזל ובנזין, בשילוב עם מערכת עצור-והתנע. אלו ישודכו לתיבת הילוכים ידנית או DSG כפולת-מצמדים. מנועי ה-TSI בנפח 1.2 ו-1.4 ליטר (מ-86 כ"ס ועד ל-140 כ"ס) צפויים להיות הרלוונטיים ביותר לשוק הישראלי, כשבקצה ההיצע תתייצב גרסת ה-FR עם מנוע 1.8TSI, כשבאמתחתו 180 כ"ס ו-25.5 קג"מ.
 



 

21 מרץ, 2014

סיאט MII-מבחן דרכים


 מאת: SEAT Blog | מתוך: 'טסט ראשון'
און וגיא יצאו לנסיעת מבחן עם סיאט MII החדשה-על עיצוב,בטיחות,ומה שבינהם.